dijous, 12 de novembre del 2009

La Coordinadora demana a la UE que controli els 'tics totalitaris' de l'Estat espanyol

La Coordinadora demana a la UE que controli els 'tics totalitaris' de l'Estat espanyol

L'Advocacia General de l'Estat està disposada a recórrer una a una totes les consultes independentistes

cartell, consulta, independència

La Coordinadora de les consultes sobre la independència de Catalunya ha respòs a l'anunci de l'Advocacia General de l'Estat espanyol de recórrer una per una totes les consultes que se celebrin en dependències municipals. La Coordinadora considera propi d'un 'estat antidemorcàtic' la voluntat de l'Estat espanyol de 'posar obstacles' a la realització de les consultes 'en els locals que cada municipi consideri oportú'. És per això que faran arribar un memoràndum a les institucions comunitàries sobre 'les disposicions de l'Estat espanyol per restringir la democràcia a Catalunya' perquè li puguin 'controlar els tics totalitaris'.

La Coordinadora creu que amb aquestes actuacions l'Estat incompleix el tractat de Lisboa que defineix la Unió Europea com un espai de pau i democràcia plena.

Tot i aquestes traves legals, asseguren que com ja va passar a Arenys de Munt això no impedirà la normal celebració de les consultes als més de 130 municipis (vegeu mapa) que es disposen a fer-les. Al contrari, hi veuen una motivació extra.

Tal com a Arenys


A Arenys, una jutgessa de Barcelona va prohibir al consistori d'allotjar el referèndum d'autodeterminació en cap dependència municipal després d'haver rebut un recurs de l'advocat de l'estat. Segons aquell jutjat, la iniciativa envaïa 'manifestament competències reservades expressament a l'estat per la pròpia Constitució'. Tot amb tot, la consulta es va celebrar i el 96% dels 2.671 veïns d'Arenys de Munt que van participar –un 33% de la població total de la localitat– van votar per a la independència. Segons ja va apuntar el delegat del govern espanyol a Catalunya, Joan Rangel, l'Estat espanyol actuarà de la mateixa manera que ho va fer a Arenys.

FONT: DIRECTE.CAT

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada