dijous, 12 de novembre del 2009

Personalitats de la societat civil es mobilitzen pel SÍ a les consultes del 13 de desembre

Personalitats de la societat civil es mobilitzen pel SÍ a les consultes del 13 de desembre
Personalitats de la societat civil es mobilitzen pel SÍ a les consultes del 13 de desembre

Les consultes sobre la independència de Catalunya que tindran lloc el proper 13 de desembre a més de 130 municipis de tot el país estan rebent el suport de moltes parts de la societat civil. Personalitats de l'àmbit de la cultura, les universitats i l'espectacle ja s'han mobilitzat per demanar a la gent que voti, i en la majoria de casos han demanat el vot pel SÍ. A Sant Cugat del Vallès, Joel Joan, Matthew Tree, Núria Feliu, Patrícia Gabancho o Montserrat Carulla van cridar a votar el 13 de desembre, especialment en aquesta ciutat que serà la primera de més de 75.000 habitants a celebrar una consulta.

Matthew Tree explicava que “ha passat per diverses opcions polítiques; al principi era autonomista, fins que va veure que d'autonomia de debò no n'hi havia; després es va fer federalista, fins que va entendre que la paraula federalisme no sortia als diccionaris utilitzats pels polítics de Madrid; finalment va veure que el conflicte entre Catalunya i l'Espanya monolingüe només s'acabarà amb la independència”. Entre els demés voluntaris que han donat suport explícit a les consultes hi ha el poeta Sebastià Alzamora, els escriptors Jordi Cabré i Jordi Coca o el professor de Dret Constitucional Héctor López Bofill.

A Vilanova i la Geltrú, per la seva banda, els actors d'aquesta localitat s'han expressat a favor de la celebració de la consulta. Sergi López ha explicat que és una bona oportunitat perquè "el poble" s'expressi i decideixi "cap on vol anar". Toni Albà també ha afirmat que votarà a favor del sí i assegura que no s'ha de tenir por, ja que en menys de vint anys Europa ha vist néixer nous estats.

Més informació:

Ja són 130 els pobles que faran una consulta per la independència el proper 13 de desembre

Llista dels municipis que faran una consulta el 13-D

La coordinadora de consultes independentistes farà un referèndum vinculant a tot el Principat

FONT: SMS25.CAT


Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada