dilluns, 23 de novembre del 2009

Trobada de municipis promotors consultes a Sallent

Les consultes sobiranistes de la Catalunya central denuncien traves d´alguns consistoris
Asseguren que “la por de les institucions es va accentuant a mesura que s’acosten les votacions”

Trobada de Municipis a Sallent

PEPA MAÑÉ | SALLENT
Representants d’una vintena de municipis de les comarques centrals que organitzen consultes sobre la independència van reafirmar ahir en una trobada a Sallent la voluntat de “tirar endavant les consultes, malgrat els impediments dels ajuntaments i de l’estat”, segons va afirmar Pep Pe- raire, portaveu de la consulta de Manresa. Peraire assenyala que malgrat que “molts ajuntaments han aprovat mocions de suport a les consultes”, a l’hora de la veritat aquest suport “queda a l’aire” en aspectes com la cessió dels espais públics. I es va referir, en concret, a la negació de l’Ajuntament manresà a cedir la sala de plens.
Salvador Moles, de Puig-reig, va afegir que “a mesura que s’acosten les votacions, la por de les institucions sembla que es vagi accentuant, per pressions o per una qüestió de desconeixement”. Maria Barcons, de Clariana de Cardener, va incidir que “no tots el municipis tenen els mateixos problemes a l’hora de cedir locals i urnes, però en la majoria dels casos el suport no s’ha vist materialitzat”; mentre que Guillem Cabra, de Sallent, va dir que la plataforma d’aquesta població ha decidit “autogestionar-nos el màxim possible per evitar problemes amb l’administració, tot i que estaríem molt més bé si els ajuntaments ens donessin més facilitats”.
El manresà Peraire també va mostrar la “voluntat ferma i decidida” dels impulsors de les consultes a tirar-les endavant “malgrat els impediments legals de l’estat per coaccionar-nos”. I va apuntar que l’objectiu és arribar “al màxim a sectors de la població que no s’havien plantejat mai la possibilitat del dret lliure a decidir”. En aquest sentit, Barcons va animar a votar “per aconseguir un alt nivell de participació” els col•lectius que podran votar en les consultes sobre la independència i que no poden fer-ho en les eleccions oficials: els joves a partir de 16 anys i els immigrants empadronats. Coordinadora intercomarcal
La plataforma Sallent Decideix va organitzar la trobada a la qual van assistir 18 municipis del Bages, Berguedà i Solsonès que faran referèndums sobiranistes amb l’objectiu d’impulsar la creació d’una coordinadora intercomarcal que les agrupi. Els organitzadors van remarcar que “encara falta gent perquè s’hi sumi” i van fer una crida a tots els pobles a participar a la coordinadora. A Sallent hi van assistir representants de Calders, Callús, Cardona, Castellbell, Castellnou, l’Estany, Fonollosa, Manresa, Monistrol de Montserrat, Navarcles, Navàs, Sallent, Sant Vi-cenç, Santpedor, Súria, Puig-reig, Clariana de Cardener i Solsona.
Cabra, de Sallent Decideix, va explicar que “la coordinació és necessària per tenir un discurs, estratègies i mètodes de comunicació unitaris perquè el moviment sigui ampli i potent”. I va exposar que la primera tongada de votacions serà el 13 de desembre, però que s’han de consensuar jornades “unitàries” per al febrer i l’abril.

FONT: REGIO7

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada